Over TJK e-zine

 

Beste bezoeker,

 

 

Vanaf januari 2012 bundelen het Steunpunt Jeugdhulp, het Kenniscentrum Kinderrechten, de werkgroep Rechtspraak en uitgeverij Larcier de krachten om tot een sterker product te komen. Dit houdt een koppeling in van het Tijdschrift voor Jeugd en Kinderrechten aan het vroegere Jeugdrecht.be, een gezamenlijk initiatief van het Steunpunt Jeugdhulp en het Steunpunt Algemeen Welzijnswerk.

 

 

Het e-zine Jeugdrecht.be wordt vervangen door het TJK e-zine. Dit is een bron van praktische, betrouwbare en relevante informatie inzake rechten van kinderen en jongeren (0-25 jaar), voor praktijkwerkers in de jeugdhulp, onderwijs, kinderopvang, justitie, gezondheidszorg,... De juridische informatie wordt gefilterd en vertaald naar concrete voorbeelden uit een zo breed mogelijke begeleidings- en hulpverleningspraktijk.

8 maal per jaar wordt een e-zine samengesteld.


Het TJK e-zine biedt de volgende rubrieken:


• Praktijk: vraag & antwoord;
• Actueel: regelgeving en rechtspraak (kort geduid voor juristen en niet-juristen);
• Lectuur: boeken, onderzoek en rechtsleer (uit andere tijdschriften).


In de artikels opgenomen in de databank www.jeugdenkinderrechten.be wordt een concrete casus theoretisch en praktisch toegelicht. Een uitgebereide zoekfunctie stelt de gebruiker in staat om een specifiek artikel terug te vinden. Al doende vinden praktijkvragen een antwoord.

 

De database van Jeugdrecht.be blijft echter ter beschikking en wordt vanaf 2012 volledig vrij toegankelijk. De artikels uit het TJK e-zine zullen enkel toegankelijk zijn voor abonnees en dit via de nieuwe website www.jeugdenkinderrechten.be. In deze nieuwe website is voor de volledigheid ook de databank van Jeugdrecht.be geïntegreerd. De artikels uit het TJK e-zine zullen na verloop van 12 maanden ook vrij toegankelijk worden via Jeugdrecht.be. Op Jeugdrecht.be zal wel aangegeven worden voor welke artikels een update verscheen in TJK e-zine.

 

 

Voor meer informatie over het TJK e-zine en het Tijdschrift voor Jeugd en Kinderrechten kan je terecht op de website: www.jeugdenkinderrechten.be, of bij één van onze medewerkers via mail info@jeugdrecht.be of telefonisch: 02/513.15.10.

 

 

Een gratis kennismakingsexemplaar van het Tijdschrift Jeugd en Kinderrechten kan je hier raadplegen.

 

Afdrukken
Verstuur deze paginaDeze website kwam tot stand met de steun van de Vlaamse Gemeenschap - IVA Jongerenwelzijn.
De Vlaamse Gemeenschap is niet verantwoordelijk voor de inhoud ervan.